Glaszetter Amsterdam020 - 760 42 50

Wat is Hr++ Glas

HR staat voor Hoog Rendement. HR glas werkt volgens hetzelfde principe als dubbelglas (ook wel isolatieglas genoemd). Het enige verschil met dubbel glas is het metaallaagje (coating) en de spouw gevuld met edelgas (argon of krypton), i. p.v. droge lucht. Het metaallaagje laat de zonnestraling door en weerkaatst de langgolvige straling.

Er is dan dus minder energie nodig om de ruimte binnen te verwarmen. HR glas heeft een maximale U-waarde van 2,2 W/m2K. Om verschillen in isolatiewaarde aan te geven wordt een onderscheid gemaakt in HR, HR+ of HR++ glas. HR glas: dubbel glas met coating HR+ glas: dubbel glas met coating en argon vulling (spouwdikte 9 mm-12 mm) HR++ glas: dubbel glas met coating, argon vulling en een brede spouw (spouwdikte 15 mm) HR++ glas heeft bepaalde eigenschappen die in stand moeten worden gehouden om de optimale functie van HR++ te garanderen.

Bespaar direct op je energierekening met HR++ glas

Bel: 020 - 760 42 50

Onderstaande zaken moeten in acht worden genomen. Goed schilderwerk voorkomt het binnendringen van vocht en voorkomt dat het kozijn gaat rotten. Hierbij is de staat van het binnenschilderwerk nog belangrijker dan de staat van het buitenschilderwerk, omdat in de winter de in de woning geproduceerde waterdamp een weg naar buiten zoekt.

Als de draaiende delen in een raam slecht functioneren kun je lekkages krijgen met name in de randafdichting van het HR++ glas. Ramen en deuren mogen dan ook niet klemmen en moeten soepel draaien en goed af te sluiten zijn, zonder trek- of duwwerk. Controleer regelmatig de draaiende delen en reinig of olie zonodig.

Dubbel Glas, Hr++ Glas En Triple Glas

Het doel van de ventilatieroosters is namelijk overtollig vocht af te voeren. Deze functie mag niet belemmerd worden. Ventilatieroosters kun je bijvoorbeeld schoon maken met een stofzuiger of een doek. Voor het oog, maar zeker voor behoud van de constructie is het aan te bevelen de ramen en kozijnen regelmatig (minimaal 2x per jaar) te reinigen.

Zand heeft namelijk een schurend effect en kan krassen op de ruit veroorzaken. Aan HR++ beglazing kun je extra eigenschappen toevoegen, zoals: zonwering brandwering geluidswering letselwering inbraakwering zelfreinigend .

HR++ isolatieglas (Hoog Rendementsglas) is isolerend dubbelglas, bestaande uit twee platen glas die door een zogenaamde afstandhouder aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden. De randen van het glas worden afgesloten met een speciale kit zodat er een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas wordt bij standaard dubbelglas gevuld met lucht.

Hoe goed HR++ isoleert kunt u aflezen aan de Ug-waarde in de tabel hieronder. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie. Hoe de Ug-waarde zich verhoudt tot de totale Uwaarde van kozijn, glas en afstandhouder leest u in ons Uwaarde blog. Standaard dubbelglas 2,8 Triple glas 0,6 In de kunststof kozijnen van Select Windows wordt standaard HR++ isolatieglas toegepast.

Hr++ Isolatieglas

Deze HR++ beglazing biedt u de volgende 3 voordelen: HR ++ glas beperkt warmteverlies HR ++ glas zorgt voor lagere energiekosten HR ++ is verkrijgbaar met een extra zonwerende optie .

Om de overweging te maken welke glassoort het beste bij uw wensen en budget past, is het verstandig om een duidelijk kostenplaatje op te stellen. Om u direct een indicatie te geven van de prijzen van HR++ glas en de andere soorten dubbel glas ziet u hieronder de prijzen voor voor het materiaal inclusief montage en btw.

HR++ glas offerte aanvragen? Neem contact met ons op

Bel: 020 - 760 42 50

Voordelen onze glaszetters:

  • Altijd bereikbaar
  • Binnen 30 minuten ter plaatse
  • Directe afhandeling met uw verzekering
  • 15 jaar garantie op dubbel glas

Glas Uithoorn, Mijdrecht politie keurmerk

Voorbeelden waarvoor u onze glaszetters kunt inschakelen:

Glasreparaties direct afgehandeld met uw verzekering! 24/7 bereikbaar.

Bel: 020 - 760 42 50